Jouw duikfles / duikcilinder dient ieder jaar visueel geïnspecteerd te worden

Voor jouw veiligheid is het belangrijk dat ook jouw duikfles / duikcilinder ieder jaar visueel geïnspecteerd wordt. wat moet je hierbij voorstellen en waarom is dit ook voor jou belangrijk ?

Bij een visuele inspectie van je duikfles demonteren wij de kraan van de cilinder en controleren wij of de binnenzijde van je cilinder in orde is, of er geen (put)roest vorming is en of er eventueel resten van olie in de fles zit. Dit zou kunnen gebeuren door het vullen van je duikfles bij een vulstation met een verzadigd compressor filter.

Als wij een probleem constateren nemen we contact met je op. Het kan dan bijna altijd snel, veilig en goedkoop opgelost worden. Indien wij geen problemen constateren vervangen wij de O-ring die tussen de kraan en de fles zit, monteren de kraan weer op de cilinder en zorgen dat hij gevuld wordt.

De kosten voor een visuele inspectie zijn € 12,50

Indien je nooit een visuele inspectie laat doen loop je het risico dat vocht, roest of olie in je cilinder komen zonder dat je het weet. Vocht en roest tasten de dikte van je cilinder aan en dat kan gevaarlijk zijn bij het vullen en wanneer de fles vol is.

Olie in je cilinder is een ander probleem, je ademt die olie met iedere ademteug in en dat is ongezond en kan (zeker op diepte) hoofdpijn en andere klachten veroorzaken.

Zorg dat je regelmatig je cilinder visueel laat keuren, het kost bijna niets en je duikt veiliger.

Jouw duikfles / duikcilinder dient iedere 5 jaar hydrostatisch getest / gekeurd te worden.

Het keuren / hydrostatisch testen van jouw duikfles / duikcilinder wordt gedaan door het stoomwezen, dat is een officieel staatsorgaan.

Je kunt bij ons je duikfles / duikcilinder inleveren. Één keer per week worden de cilinders opgehaald en gekeurd. Je cilinder is daarom één tot twee weken weg. Mocht je in de tussentijd willen duiken, kun je een van onze duikflessen meenemen.

Tijdens de keuring wordt de cilinder gevuld met water en daarna op hoge druk gebracht. Er worden metingen gedaan met als doel de sterkte van het staal te bepalen. Als de cilinder niet sterk genoeg is wordt hij afgekeurd. Je zult dan € 20,00 verwijderingskosten dienen te betalen. Tevens wordt er gekeken naar de binnen- en buitenzijde van de duikfles. Als er teveel roest in de cilinder zit wordt de binnenzijde gestraald. Als de cilinderwand teveel aangetast is kan de cilinder afgekeurd worden. Als je duikfles gekeurd is kun je vijf jaar lang veilig vullen.

Bij ons kun je terecht voor de keuring van nagenoeg alle drukhoudende cilinders.

De prijs van de hydrostatische keuring bedraagt € 69,50 en is inclusief keuringsrapport.

Bel ons nu
Route