Een ademautomaat dient elk jaar door een erkend servicebedrijf geserviced te worden.

Wij zijn gespecialiseerd in het onderhoud van bijna alle merken ademautomaten. Je kunt je automaat bij ons inleveren, wij zorgen er dan voor dat je automaat perfect en volgens de fabrieksspecificaties nagekeken wordt Of nje nu een ademautomaat of regulator hebt van Aqualung, Suunto, Mares, Cressi, Seacsub, Apeks, Scubapro, Tusa of welk ander merk ook wij kunnen deze van het juiste onderhoud voorzien.

Uiteraard zijn er enkelen uitzonderingen :

  • Er moeten wel de zogenaamde servicekits leverbaar zijn. Bij echt oude ademautomaten ( of deze zonder CE keur ) kan dit wel eens een probleem geven. Wij kunnen dan enkel onderhoud plegen zoals cleanen en afstellen.

Wat gebeurt er met mijn ademautomaat tijdens een service- / onderhoudsbeurt ?

Bij het onderhoud wordt alles uit elkaar gehaald, gereinigd in een trilbadje en de laatste vuilrestanten worden met een borsteltje verwijderd. Daarna worden de onderdelen ingevet en weer in elkaar gezet. Tegelijkertijd wordt er gebruik gemaakt van een zogenaamde “servicekit” ( iedere ademautomaat heeft zijn eigen specifieke servicekit ) welke bestaat uit O-ringen en onderdelen.

Wij raden ook aan om het trimvest gelijk met de automatenset te servicen. In het opblaasmechanisme zitten onderdelen die kunnen oxideren en/of slijten en daardoor niet goed meer kunnen functioneren.

De prijs van een standaard servicebeurt bedraagt € 69,50. De servicekit welke los berekent wordt bedraagt € 29,50. Zoals gezegd is er niet voor iedere ademautomaat meer een servicekit verkrijgbaar, vandaar de gesplitste prijs.

Laat jouw ademautomaat altijd volgens fabrieks voorschrift onderhouden.

Bel ons nu
Route